Staročeské lokše...

Staročeské lokše...

sdílet:

Prolistujte si leták ALBERT a nechte se odměnit či jen inspirovat.

S naším  receptem na tradiční lokše můžete nabízené pochutiny z letáku různě kombinovat. A to jak příchuť slanou tak i sladkou.

A nebo vám naopak doma zbylo něco od slavnostního svatomartinského oběda?

Například kousky pečené husy či kachny nebo i trochu zelí. Je jedno jestli červeného nebo bílého. Dokonce nemusí být ani vařené!

Někdy zůstanou doma i vařené brambory ve slupce, protože jste je prostě nespotřebovali.

...pokud k tomu všemu najdete v lednici i trochu sádla nebo kousek másla a zbytek povidel ve sklenici, pak máte také vyhráno!

Jediné, co pro lokše podle našeho receptu potřebujete, je 1kg vařených brambor ve slupce a přibližně  200-250g hladké mouky.

Studené brambory oloupejte a najemno nastrouhejte. 200g mouky smíchejte se špetkou soli a mouku ručně zapracujte do strouhaných brambor. Vznikne kompaktní těsto, které chce hned zpracovat (pokud by déle leželo, těsto má tendenci řídnout a lepit se na váleček).

Připravte si podložku na válení a váleček. Bramborové těsto rozdělte na 8 stejných dílů, které ručně uhlaďte do bochánků. Podložku zlehka pomoučněte a každý bochánek rozválejte na placku cca 0,3mm silnou.

Rozpalte pánvičku (gril) s nepřilnavým povrchem a placky zasucha opečte z obou stran. Poté je potřete rozpuštěným máslem (pro sladkou úpravu) nebo i sádlem či výpekem od masa, pro úpravu naslano. Ještě teplé placky hned potřete povidly a podávejte. Nebo je naplňte zelím, které jste promíchali s kousky pečeného kachního (husího) masa. Pokud do placek zarolujete pikantní opečenou klobásku nebo slaninu či plátek uzeného, také si pochutnáte!

Odměňte se a využijte nabídky letáků ALBERT.

Leták Albert hypermarket a leták Albert supermarket, oba dva vás odměňují za dobré skutky skvělými akčními cenami!

sdílet: